Jak vybrat správný kojící polštář

DSC_0352_zelena

Kojící polštáře pro těhulky i miminka!

Kojící polštáře neslouží pouze na kojení, ale i pro chvíle odpočinku každé těhotné maminky. S kojícím polštářem snadno vytvoříte pohodlnou polohu pro sebe už v období těhotenství, usnadní vám spánek na boku, můžete si jím podepřít rostoucí bříško. Jakmile se miminko narodí, využijete ho jako vhodnou podporu při kojení. Maminkám kojící polštář uvolní napětí v šíji a svalstvu. Miminko se zase ocitne ve stabilizované poloze a lépe se mu bude pít. Kojící polštáře dobře poslouží i k uložení miminka po kojení, svázáním obou konců k sobě vytvoříte pohodlné hnízdo, kde si může v klidu odpočinout.

Kojící polštář jako bodyguard!

Kojící polštáře využijete také jako stabilizační pomůcku, když se miminko pokouší o první sezení. Miminko se vyhne ošklivému pádu nebo převalení.

JAKÝ KOJÍCÍ POLŠTÁŘ JE PRO MNE VHODNÝ?

Na trhu je mnoho variant kojících polštářů, liší se velikostí, vnějším materiálem i vnitřní výplní.

VELIKOST

  • malý - za malý polštář považuji polštáře do 160cm - pokud chcete kojící polštář využívat jen a pouze na kojení, může pro Vás být ideální.
  • střední - to je naše míra - vnější oblouk má cca 190cm. Tyto polštáře jsou vhodné pro ty z vás, které je chcete využívat už v době těhotenství - jsou dostatečně dlouhé, aby jste při odpočinku na boku jeden konec mohla mít pod hlavou a druhý např. mezi koleny. Zároveň pak dobře poslouží i jako hnízdo pro Vaše miminko.
  • velký - pro maminky většího vzrůstu ( nad 175cm ) doporučujeme kojící polštář o délce vnějšího oblouku cca 200cm. V nabídce je sice nemáme, ale rádi Vám ho ušijeme.

 

VÝPLŇ

  • EPS kuličky - to je naše výplň - jsou to malé drobné polystyrénové kuličky, jsou lehké a jemně šustí. Používáme kuličky ve dvou velikostech - 3-4mm a 1-2mm. Některým maminkám může šustění vadit a rušit je od kvalitního spánku nebo odpočinku. To se zpravidla týká kuliček 3-4mm, u mikrokuliček 1-2mm je šustění podstatně mírnější a většinou už nikomu nevadí. Po vysypání kuliček můžete sypek vyprat. Kojící polštář o velikosti 190cm váží s touto náplní cca 1,8kg.
  • Pohankové slupky - jsou vhodné pro každodenní použití, 100% přírodní, velmi dobře se přizpůsobí tvaru vašeho těla, neztrácí objem. Nevýhodou této náplně je její hmotnost. Kojící polštář o délce 190cm, s pohankovou náplní váží cca 6kg. Manipulace s ním je o to obtížnější. Po vysypání slupek můžete sypek vyprat.
  • Špaldové slupky - jsou alternativou k pohankovým slupkám, mají stejné vlastnosti, nicméně jsou vzdušnější a tedy i lehčí, ale ne o moc. Kojící polštář o délce 190cm, se špaldovými slupkami váží cca 4kg. Po vysypání slupek můžete sypek vyprat.
  • PES kuličkové duté vlákno - měkká "vatová" výplň, polštář je lehký a poddajný, můžete ho vyprat celý. Kojící polštář o velikosti 190cm váží s touto náplní cca 1,5kg.

 

VNĚJŠÍ MATERIÁL

Viděla jsem kojící polštáře z bavlněného plátna, fleecu i froté. Zde záleží čistě na tom, který materiál je Vám nejpříjemnější. Vybírejte takový kojící polštář, který má tento potah snímatelný a prací. Pokud bude mít na koncích noh tkaničky na svázání, je to už jen bonus pro Vás. Konce kojícího polštáře můžete svázat k sobě a vytvořit tak bezpečné hnízdo pro Vaše miminko.

 

STÁLE SI NEJSTE JISTÉ jaký kojící polštář koupit?

Zavolejte nám na 606 713 060 nebo pošlete dotaz na shop@gadeo.cz Rádi Vám pomůžeme s výběrem, případně ušijeme kojící polštář přesně dle Vašich představ.